Gratis verzending vanaf €80,- Veilig online kopen Persoonlijk advies

Geweven draagdoeken

Waarom een geweven draagdoek?

Geweven draagdoeken worden wereldwijd al honderden jaren gebruikt. Dragen bevordert de band tussen jou en je kindje en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je baby. Je kindje voelt zich veilig en geborgen en jij kunt gaan en staan waar je wilt en je hebt je handen vrij voor je dagelijkse bezigheden.

Toen je kindje in de baarmoeder zat, was er continue contact tussen mama en kind. Na de geboorte blijft je kindje deze behoefte houden. Het ritmisch schommelen, de hartslag en de warmte van papa of mama zorgen ervoor dat je baby zich veilig voelt.

Ook kindjes die last hebben van reflux en krampjes hebben baat bij een draagdoek. Doordat je kindje rechtop zit, heeft hij minder last van reflux. De bewegingen tijdens het lopen geven je kindje een natuurlijk buikmassage waardoor hij minder last heeft van de krampjes.

Geweven draagdoeken zijn in vele merken, kleuren en patroontjes te verkrijgen. Elke draagdoek heeft zijn eigen eigenschappen. Dit komt door de manier van weven, de blend, maar ook elke weverij weeft op z’n eigen manier en met andere (soorten) garen. Dit maakt elk merk, elke draagdoek, uniek in zijn soort.

De meest voorkomende soort geweven draagdoeken zijn die van 100% katoen. Soepel, makkelijk in gebruik, en zonder meer een goede keuze. Ben je nieuw in de wereld van geweven draagdoeken? Dan is katoen een prima keuze. Ga je al wat langer mee in de draagwereld? Dan kan het zijn dat je liever een draagdoek in blend wilt. Een blend wil zeggen dat naast katoen, een andere vezel is gebruikt in het weefproces. Voorbeelden van ander vezels zijn wol, hennep, linnen, zijde, repreve – veel is mogelijk. Waar de ene draagdoek met blend direct lekker zacht is, heeft de andere veel werk nodig. Lees de beschrijving goed door om een passende keuze te maken bij je wensen!

Onze merken geweven draagdoeken

Ga direct naar geweven draagdoeken geselecteerd op merk

Persoonlijk advies?

Neem contact op of kom naar onze inloopmomenten

Tijdens de inloopmomenten ben je van harte welkom voor het bekijken, voelen, vergelijken en proberen van ergonomische dragers en draagdoeken. Kopen is uiteraard ook mogelijk maar geen verplichting. Er is altijd een draagconsulent aanwezig voor informatie, het beantwoorden van vragen en het geven van (kleine) tips. Tijd voor een draagconsult is er niet, maar wellicht kunnen we je op weg helpen met kleine problemen waar je tegenaan loopt of vragen waar je mee zit. (Voor uitgebreide uitleg over verschillende draagzakken en knooptechnieken verwijzen we naar een draagconsult.)

Waarom Ooiebeest.nl?

Gratis verzending vanaf 80,- Snelle levering

Keurmerk webwinkel

Contact

Adres:
Wederik 7
8446AA Heerenveen

Tel (ook voor Whatsapp): 0611370519

Email: info@ooiebeest.nl
Top