Gratis verzending vanaf €80,- Veilig online kopen Persoonlijk advies

Rekbare of geweven draagdoek?

Bij veel ouders is hier wat onduidelijkheid over, want wat zijn nou de verschillen en wat is de beste draagdoek voor je kindje?

Rekbare draagdoeken

Tula Vintage Flowers rekbare draagdoekDe rekbare draagdoek is gemaakt van een zachte, elastische stof genaamd tricot. Tricot is een comfortabele stof van fijn breiwerk. Door dit fijne breiwerk is tricot elastischer dan de geweven stof die voor de geweven draagdoeken gebruikt wordt. Omdat tricot rekbaar is, vormt de draagdoek zich helemaal naar jouw kindje en kun je ‘m van tevoren al knopen, zonder dat je kindje in de doek zit. Het voordeel van vooraf knopen is dat je de doek bijvoorbeeld thuis al kunt knopen als je ergens heen gaat. Op de plaats van bestemming heb je snel je kindje in de draagdoek en ben je klaar om te gaan. Het dragen in een rekbare draagdoek wordt (vooral voor de eerste periode) vaak als knus en knuffelig ervaren.

Je kunt je kindje direct vanaf de geboorte dragen in een rekbare draagdoek. In je baarmoeder zat je kindje in de kikkerhouding, dit is voor hem een natuurlijke houding. Zo draag je je kindje dus ook in de draagdoek, met de (onder)beentjes buiten de doek. Bij goed gebruik geeft de draagdoek voldoende ondersteuning en zal het voor je kindje aanvoelen als een tweede huid. En zo dicht tegen jou aan, voelt hij jouw warmte en hoort je hartslag, net zoals hij 9 maanden lang heeft ervaren. Hierdoor voelt hij zich snel veilig en geborgen. Wat soms als nadelig ervaren kan worden bij een rekbare draagdoek, is dat het een relatief warme draagwijze is door de standaard drielaagse knoop; dat je de doek niet voor andere draagwijzen kunt gebruiken en dat een rekbare doek maar tot een bepaald gewicht comfortabel te gebruiken is.

Draag je kindje altijd rechtop, buik tegen buik. Er zijn filmpjes en knoopbeschrijvingen te vinden waarin de liggende houding wordt aangeraden. Wij raden dit echter sterk af! Op deze manier bestaat de mogelijkheid dat het kinnetje van je kindje tegen de borstkas komt waardoor er ademhalingsmoeilijkheden kunnen ontstaan. Daarnaast worden de beentjes van je kindje niet voldoende gespreid wat niet goed is voor de ontwikkeling van de heupjes.

Bekijk onze collectie rekbare draagdoeken.

Geweven draagdoeken

Geweven draagdoekDe geweven draagdoek zul je het meeste tegenkomen. Deze doeken zijn in diverse merken, soorten, maten, kleuren en motieven verkrijgbaar. In tegenstelling tot de rekbare draagdoek knoop je een geweven draagdoek met je kindje in de doek. Een geweven draagdoek volgt op deze manier mooi de natuurlijke houding van je kindje en geeft (mits goed geknoopt) zo de ideale ondersteuning. Omdat een geweven draagdoek zo’n lange lap stof lijkt, lijkt dit moeilijker dan het is. Als je het knopen eenmaal onder de knie hebt, is dragen met een geweven doek erg prettig. Met een geweven doek kun je je kindje op je buik, heup of rug dragen, dus er is (naarmate je kindje ouder wordt) ruime keuze in variatie in knopen met één en dezelfde doek. Uiteraard draag je pasgeboren kindje wel op je buik, rechtop in de doek.

Een geweven draagdoek kun je direct vanaf de geboorte gebruiken. En de meeste van deze doeken kun je tot ver in de peutertijd gebruiken.

De meeste geweven draagdoeken zijn gemaakt van 100% katoen. Daarnaast zijn er nog diverse blends verkrijgbaar. Bij een blend zijn er naast katoen nog andere vezels gebruikt zoals bijvoorbeeld wol, hennep, linnen of zijde. Nieuwere varianten zijn repreve (een nieuwe stof gemaakt van gerecyclede plastic flessen) of Seacell (gemaakt van zeewier en houtpulp). Elke stof heeft weer een andere eigenschap: linnen is bijvoorbeeld koel en sterk en daarmee erg geschikt voor de zomer. Wol is weer temperatuurregulerend: warm in de winter en koel in de zomer. Voor ieder wat wils!

Bekijk onze collectie geweven draagdoeken

Klik hieronder voor geweven of rekbare doeken

Of toch liever een geweven doek? Klik dan hier onder op 'geweven doeken'

Waarom Ooiebeest.nl?

Gratis verzending vanaf 80,- Snelle levering

Persoonlijk advies?

Neem contact met ons op of kom naar een inloop!

Voor vragen en persoonlijk advies mag je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wellicht kunnen we je per mail of whatsapp al verder helpen. Daarnaast is het mogelijk een draagconsult te boeken bij één van onze draagconsulenten. Ook ben je tijdens inloopmomenten van harte welkom voor het bekijken, voelen, vergelijken en proberen van ergonomische dragers en draagdoeken. Er is altijd een draagdoekconsulent aanwezig voor informatie, het beantwoorden van vragen en het geven van tips.

Contact

Adres:
Wederik 7
8446AA Heerenveen

Tel (ook voor Whatsapp): 0611370519

Email: info@ooiebeest.nl
Top