Tijdelijk niet beschikbaar
In de loop van 2024 hoop ik weer consulten te kunnen aanbieden
 

Draagconsult

Op zoek naar persoonlijk advies op het gebied van ergonomisch dragen? Dan ben je bij Ooiebeest aan het juiste adres! 

Boek een draagconsult om jouw ideale draagzak te vinden of om een draagdoek te leren knopen.Mogelijkheden

Wil je graag je kindje gaan dragen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In een draagconsult bekijken we samen welke optie (draagdoek, draagzak) het meest geschikt is voor jullie. Vervolgens leer ik jullie met de gekozen optie zo veilig en comfortabel mogelijk je kindje te dragen. Heb je al een draagzak, maar zit die toch niet zo lekker als verwacht of loop je tegen iets specifieks aan bij het knopen van een doek? Ook dan help ik je graag. Wat houdt een consult in?

De inhoud van een draagconsult wordt altijd bepaald door jullie eigen vragen en situatie. Een draagconsult is daardoor altijd persoonlijk, en nooit standaard. Ik bied de nodige achtergrondinformatie en er is altijd gelegenheid om diverse draagsystemen te bekijken, voelen en uitproberen.
Zo is het mogelijk dat tijdens het consult centraal staat de draagzak te vinden die voor jullie het fijnste zit, én die het beste aan jullie wensen en eisen voldoet.
Maar een consult kan natuurlijk ook ingevuld worden met het leren van een knooptechniek voor een rekbare of geweven draagdoek. Zo leer je 1 op 1 je doek op de juiste wijze te gebruiken. Tijdens een consult behandelen we één knooptechniek. Dit kan naar wens gecombineerd worden met bijvoorbeeld ook het uitzoeken van een drager of het gebruik van een ringsling, maar niet met een tweede knooptechniek. Het is namelijk belangrijk dat het geheel behapbaar blijft. Na bijvoorbeeld een week (of langer) oefenen alsnog een tweede knooptechniek aanleren, is uiteraard geen probleem. Te leren knooptechnieken zijn o.a. de PWCC, FWCC, FCC, Kangoeroe, Ruck, SHBC, DH en BWCC.Hoe gaat een consult in zijn werk?

Een consult start met informatie die past bij jullie situatie. Vervolgens laat ik één of diverse draagmethodes zien en geef ik hierover uitleg. Hierna oefenen of passen we samen met een draagpop die qua gewicht en lengte op een echte baby/kind lijkt. Zo wordt je eigen kind niet onnodig geprikkeld en kun je op je gemak leren knopen of draagzakken passen. Na voldoende oefening besluiten we het consult met je eigen kind in de gekozen drager of doek. 
Als je al een eigen draagdoek of draagzak hebt, kun je daar uiteraard gebruik van maken tijdens een consult. In alle gevallen zullen er ook voldoende draagzakken, draagdoeken en poppen van mij aanwezig zijn om gebruik van te maken. De lijst van producten die beschikbaar zijn voor consulten vind je hier, de poppen die ik gebruik zijn van Renate's Puppenstube en zijn beschikbaar in diverse maten variërend van prematuur geboren kind tot grote peuter. Er kan ook materiaal gehuurd worden.


Tijdsduur

Een draagconsult met één persoon of een stel duurt gemiddeld één tot anderhalf uur en kost bij Ooiebeest €50 (zie alle tarieven hieronder). De exacte duur van een consult is altijd afhankelijk van de specifieke invulling, maar bijvoorbeeld ook van je eerdere ervaring met dragen en of er (meerdere) kinderen bij aanwezig zijn.
Een consult kan ook vormgegeven worden als een kort consult: Wil je bijvoorbeeld alleen tips bij de details van een specifieke knoop? Heb je een bepaalde draagzak in je hoofd die je wilt passen? Wil je hulp bij het afstellen van een draagzak of bijvoorbeeld leren dragen met een ringsling? Dit kan prima in het tijdbestek van een halfuur à €30.


Locatie

In overleg kom ik voor een consult bij jullie langs aan huis; een consult bij ons thuis in Heerenveen behoort ook tot de opties. Voor consulten houd ik een maximum rij-afstand van ongeveer 45 minuten aan. Mijn werkgebied beslaat zodoende Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.
Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in het passen van verschillende draagzakken, raad ik aan naar Heerenveen te komen. Hier heb ik namelijk mijn pascollectie van ruim 100 draagzakken bij de hand. (NB: wij hebben een hond; hij is altijd in een andere ruimte tijdens consulten en we letten erg op hygiëne. Mocht er toch sprake zijn van bijvoorbeeld allergieën, dan houd ik hier graag zoveel mogelijk rekening mee.) 

Bij een thuisbezoek zal er altijd een selectie gemaakt worden van dragers die potentieel het beste aansluiten op jullie situatie en wensen.
Het leren knopen van een draagdoek kan op iedere locatie.

Kinderen mogen uiteraard altijd aanwezig zijn tijdens het consult, het is fijn om aan het einde van een consult nog even echt te kunnen knopen of de gekozen draagzak met je kind te kunnen passen. Houd er rekening mee dat de aanwezigheid van (meerdere) kinderen wel voor uitloop kan zorgen. Het kan daarom fijn zijn om het consult als stel te doen of om een extra persoon te vragen die als oppas op de achtergrond aanwezig kan zijn.


Nazorg

Aan het einde van een consult krijg je altijd op papier de algemene voorwaarden voor veilig dragen mee, net zoals de stapjes van een knooptechniek als we die tijdens het consult behandeld hebben.
Bij een draagconsult hoort ook passende nazorg. Dit bied ik in de vorm van contact via app of mail. Twijfel je of het wel goed zit? Heb je toch nog aansluitende vragen? Stuur dan gerust een berichtje. Is er meer nodig, dan ben je uiteraard ook altijd weer op afspraak welkom.Tarieven:

  • Voor een kort consult tot een halfuur reken ik €30. 
  • Een standaard consult van één tot maximaal anderhalf uur kost €50. Is er uitloop? Vanaf 1,5 uur reken ik een meerprijs van €12,50 per kwartier.
  • Bij een thuisbezoek buiten Heerenveen reken ik reiskosten à €0,30 per kilometer (heen en terug).
  • De betaling voor een consult kan via betaalverzoek of contant.


NB: mijn visie is dat dragen voor iedereen is. Ligt het boeken van een consult of het aanschaffen van een drager niet binnen de mogelijkheden van je budget? Neem dan alsjeblieft alsnog contact op, dan kijken we samen naar wat er wél mogelijk is.


Annulering


Een gepland consult kan tot 24 uur van tevoren zonder kosten geannuleerd worden. Annuleer je korter dan 24 uur van tevoren, dan wordt een deel van de te verwachten consultkosten in rekening gebracht. Bij een kort consult €15, bij een standaard consult €30. Dit in verband met de gereserveerde tijd en het moeten bekostigen van kinderopvang. Moet een consult verplaatst worden in verband met ziekte? Alle begrip dat dit soms korter dan 24 uur van tevoren bekend is. Graag spreek ik (onder voorbehoud) dan wel direct een nieuw moment af. Aanschaf materiaal

Vanuit een consult help ik je graag op weg met het aanschaffen van een fijne draagdoek of draagzak. Wil je eerst iets huren voor je besluit? Dat kan al voor €10 per week.

Naast een kleine voorraad nieuwe producten en enig tweedehands aanbod, verwijs ik voor aanschaf naar de juiste webshops. Er zijn vele gepassioneerde draagmerken met mooie kwaliteitsproducten, die vanuit een stabiele basis een uitstekende service en garantie bieden. Algemene voorwaarden
Door het boeken van een consult ga je akkoord met de informatie op deze pagina en mijn algemene voorwaarden. De informatie en technieken die je in een consult aangeleerd krijgt zijn ten alle tijde een professioneel advies; het is altijd de eigen verantwoordelijkheid van de klant om de aangeleerde technieken en overgebrachte informatie op correcte en veilige wijze toe te passen.

Interesse in een voorlichtingsbijeenkomst in plaats van een consult?
Neem contact op via info@ooiebeest.nl voor de mogelijkheden.